Familjen Smith

 

FILM om, av och med Familjen Smith  

Olof med familj, betående av Frida och barnen Otto och Lilly, har basen för sin verksamhet i Ulatofta, 6 km söder om Hörby. Här finns plats för ca 25 hästar fördelat på två stall. Det finns även ridhus, rasthagar och beteshagar för sto med föl och unghästar. Gården producerar eget foder i form av hösilage som täcker åtgången för gårdens hästar.
 
Olof har en gedigen hästbakgrund och tävlade på hög nivå redan som junior och youngrider med bland annat brons från YRSM. Han har genomgått Flyinges stallchefsutbildning med unghästinriktning.  Olof har arbetat som elev hos Peter Eriksson och som beridare på Flyinge och det berömda stuteriet Zangersheide i Belgien. Han är en av de fyra första som blev Diplomerad Beridare i Sverige.
 
Sedan många år tävlar Olof  i svår hoppning med vinster och fina placeringar i bagaget. Han deltar flitigt i Årgångschampionaten varje år, vilket har lett till vinster och fina placeringar både i Falsterbo Horse Show och Breeders Trophy. 
 
Genom åren har Olof dessutom visat många hingstar på bruksproven och under en femårsperiod korades tre visade hingstar som bruksprovsvinnare. 

Frida har haft hästar i hela sitt liv men håller sig numera mest på marken och sköter om all den servicen. Har dock i yngre dagar ridit SM såväl i fälttävlan som i dressyr.

För Otto, nu 14 år, väcktes hästintresset på riktigt först vid 11 års ålder och resan började på den fantastiska läromästaren Dizney. Otto tävlade upptill LA på ponny och fick sin första storhäst Hubertus, som tidigare varit Olofs tävlingskamrat, våren 2020 och red Childrens-SM både utomhus och inomhus 2020.

Lilly, 12 år, föddes med en stark vilja att rida. Har trots sin unga ålder redan ridit och tävlat mycket. Tävlade sin första LA som åttaåring på bponny och vann sin första internationella klass på Baltic cup med fantastiska Midget on a mission vid nio års ålder. Nu vunnit många klasser upptill MSV på sina bponnyer Jumpinns Black Shadow och Seren och ridit två st SM. Även vunnit upptill 115cm-hoppning med sin stora häst High Pea. 
 
OS Hästar - Olof Smith
Diplomerad Beridare
Ulatofta 2346
242 91 Hörby
Tfn: 0702-500 144
E-post: info@oshastar.com
Site created and hosted by Intendit